Over

Waarom een blog over glutenvrij naar school?

Omdat onze oudste zoon Damien coeliakie heeft en geen gluten mag. En omdat hij vanaf juni 2015 naar de basisschool gaat en we onze ervaringen en tips willen delen – voor ouders met kinderen met coeliakie, maar ook juist voor ouders die het niet kennen en met ons mee willen denken. Damien heeft een trommeltje in de klas waar hij iets uit mag pakken als hij een traktatie niet mag hebben, maar het is zo fijn om af en toe mee te kunnen doen.
Op deze website wil ik uitleggen wat coeliakie is, wat de gevolgen zijn als je je niet aan het dieet houdt, hoe ziek Damien was en waar je het dus voor doet, wat er bij het dieet komt kijken, dat je al met kruisbesmetting rekening moet houden, tips voor traktaties, feestjes, waar lopen we tegen aan op school met activiteiten, knutselspullen, en vast nog veel meer.

Wie ben ik?

Mijn naam is Myrthe. Ik ben in augustus 2008 getrouwd met Jan-Willem en in mei 2011 kregen wij een fantastisch vrolijk zoontje Damien. In april 2012 werd Damien ziek, en van veel diarree werd dit steeds erger tot aan lusteloos. In juni 2012 kreeg hij de diagnose Coeliakie. Na het starten van het glutenvrije dieet kregen we al snel ons enthousiaste jongen terug. In maart 2014 kwam er een broertje bij, Duncan. We hebben ook nog een cyperse tweeling rondlopen: Casper en Tobias.

Onder het kopje Coeliakie staat een korte uitleg wat dit inhoudt, en ik zal via mijn blog proberen te laten zien wat er zoal bij komt kijken als je een kind met coeliakie hebt.

Glutenvrijnaarschool@gmail.com

Advertenties

3 gedachtes over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s